Create an Account

Shopping cart

Close

No products in the cart.

Close
Catering - Mezzes by Sezen Ozgur

Biologisch eten

Het lekkerste wat de natuur je te bieden heeft, vind je bij Natuurwinkel. Een compleet aanbod pure, biologisch(e-dynamisch)e producten vol van smaak. Maar wat is biologisch nu eigenlijk? En wat is het verschil met biologisch-dynamische producten? Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is biologisch?
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan strenge wettelijke voorschriften voldoet. De overheid bepaalt hiervoor de regels en controle hierop vindt plaats door de onafhankelijke instantie SKAL (www.skal.nl) Zo zijn biologische producten altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen.

Wat is biologisch-dynamisch?
Demeter is de Griekse godin van de vruchtbaarheid en al sinds 1927 het internationale keurmerk voor de biologisch-dynamische landbouw. Een biologisch-dynamisch bedrijf werkt 100% biologisch en gaat nog een stapje verder.

Goede, eerlijke prijs
Biologische landbouw is arbeidsintensiever en de opbrengsten per hectare lager doordat biologische gewassen en dieren echt de tijd krijgen om te groeien. Er is meer tijd voor de vorming van geur- en smaakstoffen en dat proef je! In de vorm van sappige appels en peren, tomaten met een volle smaak en prei zoals prei echt hoort te smaken. Bovendien willen wij eraan bijdragen dat de mensen die deze producten produceren een goede boterham kunnen verdienen voor hun gezin. Wij geloven in duurzame handel. Dat er zoveel aandacht is voor het welzijn van mens en dier betekent dat wij een eerlijke prijs betalen voor de producten in onze winkels. Bij ons dus geen laagste maar een goede prijsgarantie.

Branchevereniging Bionext behartigt de collectieve belangen van de biologische sector. Zij is woordvoerder voor de biologische branche en aanspreekpunt voor elke partij die meer wil weten over biologische landbouw en voeding. Ben je geïnteresseerd? Op de website www.bionext.nl vind je alle informatie.

CONTACT OPNEMEN
.
Phone: +82138231
Email: yoursite@gmail.com
.
Address: 8099 Trenton St.
Eapolis,NewYork
.
Support forum
for over 24h
SEND US AN EMAIL

Do you have questions about how we can help your company?

Back to Top